Política de galetes

11-08-2021 / Administrator User

El web gencat.cat utilitza les galetes següents: categories de galetes i finalitat.

Navegar per aquest web amb les galetes activades al navegador comporta de manera imprescindible l’acceptació de l’ús d’aquestes conforme la política present. Si no accepteu l’ús de les galetes, podeu bloquejar-les al navegador.

Què són les galetes

Les galetes són fitxers que es descarreguen al vostre dispositiu en accedir a determinades pàgines web i permeten a la pàgina web, entre d’altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’una persona usuària o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma que què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer l’usuari.

Com funcionen i per a què serveixen

  • Formen part de la majoria de webs. Quan s’accedeix a un web que utilitza galetes, el web fa que el navegador creï al vostre equip (ordinador, tauleta, telèfon, etc.) petits fitxers amb informació necessària per al funcionament del web. Aquests fitxers (que són les galetes pròpiament dites) formen part de la tecnologia necessària per al correcte funcionament del lloc web i no són inherentment perjudicials.
  • L’historial de navegació i les galetes s’emmagatzemen al vostre equip. Les galetes, de forma similar a l’historial de navegació o a la memòria caché del navegador, són un rastre de la vostra activitat a Internet. Això pot ser important si altres persones poden accedir al vostre equip. En el cas que estigueu utilitzant un equip compartit, es recomana que en acabar esborreu la informació sobre el vostre historial de navegació, caché i galetes. Si no sabeu com fer-ho, consulteu l’apartat d’ajuda del navegador.
  • Podeu desactivar les galetes, però alguns webs no funcionaran correctament. Si us preocupa la vostra privacitat, podeu desactivar completament l’ús de les galetes a l’apartat de configuració del vostre navegador. En fer-ho, és possible que algunes parts del web no funcionin correctament.

Galetes específiques de Hotjar

Per entendre millor les necessitats de les persones usuàries i optimitzar el servei i l’experiència, utilitzem l’eina Hotjar, que és un servei tecnològic que ajuda a interpretar i entendre la conducta de l’usuari quan navega pel web (per exemple, el temps que dedica a les pàgines, els enllaços que tria que fa clic, etc.).

Hotjar utilitza galetes i altres tecnologies per recopilar dades sobre el comportament dels usuaris i els seus dispositius, concretament:

  • L’adreça IP del dispositiu (capturada i emmagatzemada només de forma anònima).
  • La mida de la pantalla del dispositiu.
  • El tipus de dispositiu (identificadors del dispositiu únic).
  • La informació del navegador.
  • La ubicació geogràfica.
  • L’idioma preferit que s’utilitza per mostrar el web.

Hotjar emmagatzema aquesta informació en un perfil d'usuari pseudonimitzat. No s’utilitza aquesta informació per identificar usuaris individuals o per combinar-la amb més dades sobre un usuari individual.

Com restringir, bloquejar i eliminar les galetes

Podeu restringir, bloquejar i eliminar les galetes instal·lades al vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat al vostre ordinador:

Recordeu que en cas de bloquejar les galetes és possible que determinats serveis o funcionalitats del web no funcionin correctament.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural