Actualitat

Monuments de la Generalitat renova la seva pàgina web

La pàgina web de Monuments mostra l’activitat dels monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya que gestiona l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Amb la renovació, la web incorpora el sistema de venda d’entrades en línia per internet

22/07/2020 / Administrator User

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha renovat la imatge de la web dels Monuments i Jaciments propietat de la Generalitat de Catalunya. L’actualització de la web s’ha impulsat amb l’objectiu de millorar l’experiència de visita dels usuaris, fent-la més atractiva visualment i aportant noves solucions tecnològiques com la venda online d’entrades.

La web recull i presenta la informació referent als 19 conjunts patrimonials que gestiona l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i s’ha redissenyat amb la voluntat d’oferir al públic la possibilitat de conèixer aquest ric patrimoni a través d’internet. Per fer-ho, s’ha millorat la qualitat i el nombre d’imatges corresponents als monuments, s’han habilitat les eines necessàries per oferir continguts audiovisuals i s’ha desenvolupat un motor de cerca per estar al dia de les nombroses activitat que es duen a terme als monument.  Aquesta eina permet cercar les activitats que es realitzen als monuments per edats, en funció de la seva tipologia (visites guiades, visites teatralitzades, concerts, conferències, arts escèniques...), per monuments o per data.

A nivell tècnic, la principal novetat que incorpora el projecte és l’habilitació del sistema de venda d’entrades en línia  que permetrà agilitzar la compra de les entrades als monuments, tant pel que fa a les visites, com a les diverses activitats culturals que s’hi realitzen. La web incorpora també un apartat amb la informació de l’oferta educativa de l’Àrea de Monuments i Jaciments i un espai de consulta dels projectes de recerca que es porten a terme als monuments. La web es pot visitar en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i s’adapta als diferents dispositius digitals.  

Pel director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, la renovada web “contribuirà enormement a fer visible el patrimoni del país” i, a més, “serà una eina indispensable per encarar el present i el futur de la difusió del nostre patrimoni”.

L’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gestiona els següents conjunts patrimonials:  Castell de Miravet, Casa Museu Prat de la Riba, Casa Museu Rafael Casanova, Castell de Cardona, Torre de la Manresana, Canònica de Santa Maria de Vilabertran, Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, Convent de Sant Bartomeu, Reial Monestir de Santes Creus, Cartoixa d'Escaladei, Castell Monestir d'Escornalbou, Castell de Claramunt, La Roca dels Moros, Ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, Poblat ibèric del Coll del Moro, Ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles i Estudi Taller Carles Fontserè.

More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural