Actualitat

La Canònica de Santa Maria de Vilabertran, escenari privilegiat de la Nit de Por de Tots Sants

  • El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Vilabertran i Creàlit Xarxa de Creació Literària organitzen l’activitat en el marc de les accions del Figueres de Por
  • Una proposta gratuïta i oberta a tothom, el dia 31 d’octubre a les 18 h

Dijous 17 d'octubre de 2024 / Comunicació 1

La Canònica de Santa Maria de Vilabertran serà el primer escenari de les activitats emmarcades dins el Festival Figueres de Por. Un esdeveniment literari de terror, impulsat pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Vilabertran i la Xarxa de Creació Literària-Creàlit, que amplia els seus espais amb aquesta “Edició Vilabertran”. Una proposta pel dia 31 d’octubre a partir de les 18 hores, gratuïta i oberta a tothom.

Aquesta acció té per objectiu apropar el patrimoni històric i cultural de la comarca a petits i grans. Entre les 18 i les 20 h es podrà accedir a la canònica amb grups reduïts per fer la visita guiada “Ego te absolvo. La mort a Vilabertran”. Un recorregut per l’interior del monument a la llum d’una gran encesa d’espelmes, que han estat cedides per Ceres Roura i amb col·laboració de Bruno Pérez Juncà. 

El recorregut acabarà a la capella de Sant Ferriol, on es podrà visitar l’exposició de les fotografies tenebroses que participen en el concurs fotogràfic i el guanyador del qual es donarà a conèixer la mateixa nit.

L’església i el claustre estaran il·luminats i oberts al públic fins a les 22 h. A partir d’aquesta hora, la Nit de Por es donarà per acabada i començarà la tradicional tancada per als escriptors i il·lustradors del Figueres de Por, que aquesta vegada podran fer-ho a un escenari privilegiat com el de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Es preveu que enguany, tant el monument com el poble de Vilabertran, tinguin un paper destacat en els relats i en les il·lustracions dels participants, que una vegada més, es recolliran en la tercera edició del llibre que es publicarà l’octubre de 2025.

cartellnitdepor
More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural