Actualitat

La 13a Pujada a Sant Pere de Rodes reconeixerà als seus participants amb la Credencial del Caminant.

  • Serà el proper 4 de maig i el monestir farà jornada de portes obertes durant tot el dia.
  • L’església de Sant Helena de Rodes acollirà “Concerts del romànic” del grup Pedretfolk, que recupera la viola de roda, un instrument musical del segle IX.

Dilluns 14 d'abril de 2025 /

Els pobles del Cap de Creus es trobaran un any més en la 13a Pujada a Sant Pere de Rodes, que serà el proper diumenge 4 de maig, amb l’objectiu de compartir una jornada cultural, lúdica, festiva i de portes obertes per conèixer els secrets i tresors d’aquest gran conjunt monumental de l’Alt Empordà.  

Enguany, els participants a la pujada rebran la Credencial del Caminant, que podran segellar al poble de sortida i a l'arribada a Sant Pere de Rodes cada any fins el proper Any Sant, que serà el 2030. Per consultar el programa d’activitats i inscriure's a la web de Via Pirena.

Durant l’edat mitjana, Sant Pere de Rodes va ser un gran centre de pelegrinatge. Hi ha constància que, des de temps altmedievals, hi arribaven devots i penitents procedents de moltes parts del món, buscant el perdó dels seus pecats. L’afluència de pelegrins a l’abadia vivia el seu moment àlgid durant les celebracions dels Anys Sants, que, des del segle XIV, els monjos celebraven quan la festa de la Santa Creu, el dia 3 de maig, s’esqueia en divendres. 

La celebració d’aquesta antiga festivitat es va reprendre l’any 2013 i cada any el Departament de Cultura, juntament amb l’associació Via Pirena, els ajuntaments, institucions i persones voluntàries del cap de Creus, organitza la pujada a peu fins al monestir pels antics camins que uneixen els nou pobles del cap de Creus amb Sant Pere de Rodes.

El programa d’activitats de la jornada comptarà amb “Els concerts del romànic” a l’església de Santa Helena de Rodes. El concert anirà a càrrec de Pedretfolk, un grup multidisciplinari que combina un repertori variat de música antiga, popular i tradicional, i que recuperar cançons centenàries amb instruments quasi oblidats.

More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

Divendres 28 de març de 2025
Comencen les obres de restauració del castell de Miravet

 

  • La intervenció consistirà en la restauració del bastió que protegia l’accés al recinte sobirà del castell i en el tancament de la volta de l’edifici de les cavallerisses.
  • Les dues actuacions, executades per l’INCASÒL i promogudes per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, costaran 801.232,65 euros i duraran nou mesos.
  • El monument estarà obert mentre durin les obres i el recorregut de les visites s’adaptarà a l’evolució dels treballs.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural