Actualitat

Programa de visites guiades i gratuïtes a l’església de la Cartoixa d’Escaladei arran de la seva rehabilitació

L’ACPC ha programat un seguit de visites guiades i gratuïtes a l’església de la Cartoixa d’Escaladei, amb motiu de la finalització de les obres de restauració de l’edifici

Divendres 9 de febrer de 2024 /

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, del departament de Cultura de la Generalitat, ha programat un seguit de visites guiades i gratuïtes a l’església de la Cartoixa d’Escaladei, amb motiu de la finalització de les obres de restauració de l’edifici.

Les visites guiades comencen a partir de demà dissabte (10 de febrer). En total, els dies són els següents dissabtes i diumenges: 10, 11, 17, 18, 24 i 25 de febrer, i 2, 3, 9, 10, 16 i 17 de març. L’hora d’inici és, en tots els casos, les 10.30 hores i la durada prevista és de 30 minuts.

La visita serà en català i comptarà amb un guia, que farà una petita introducció al monument per després centrar-se, principalment, en l’explicació dels valors, atributs i història de l’església. Tot i que la visita guiada a l’església sigui gratuïta, sí que cal fer efectiva l’entrada d’accés al monument, ja sigui general (5€) o reduïda (3€)

Elevada expectativa

D’aquesta manera, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, responsable de la gestió del monument, dona resposta a l’elevada demanda que ha generat la recent inauguració de l’església a final del mes passat. De fet, el primer cap de setmana de portes obertes que es va programar (el 27 i 28 de gener) la demanda va superar totes les expectatives, principalment de gent del Priorat i de les comarques veïnes.
 
La rehabilitació arquitectònica de l’església de Santa Maria de la Cartoixa d’Escaladei s’ha prolongat al llarg de gairebé quatre anys. Més enllà del seu valor patrimonial, la intervenció pren un especial caràcter simbòlic, atès que estava totalment en ruïnes, conseqüència de la destrucció, abandonament i espoli que va seguir a la desamortització eclesiàstica del 1835.

Per participar en la la visita, cal haver fet una reserva prèvia a la Central de Reserves: 977638556 o mitjançant el correu electrònic: reservesmonuments.acpdc@gencat.cat 

 

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural