Actualitat

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona torna a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona

  • La col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acollirà una nova actuació de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, que enguany celebra la seva 23a edició.
  • El concert de l’AIMS serà el diumenge 11 d’agost a les 8 del vespre i les entrades, al preu de 15 euros, es poden adquirir a la web d'AIMS.

Dimarts 9 de juliol de 2024 /

La col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acollirà una nova actuació de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, que enguany celebra la seva 23a edició. El concert de l’AIMS serà el diumenge 11 d’agost a les 8 del vespre i les entrades, al preu de 15 euros, es poden adquirir a la web d’AIMS.

La vetllada reunirà a la col·legiata el professorat i l’alumnat dels instruments de corda i de vent de l’acadèmia en un concert que permet gaudir de conjunts grans de música de cambra amb obres de Wolfgang Amadeus Mozart, David Bruce i Louise Farrenc.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament de Cardona i AIMS col·laboren en l’organització del concert una cita destacada del programa cultural d’estiu a la col·legiat de Sant Vicenç del castell de Cardona.

Festival AIMS

El Festival AIMS és l'únic festival de música pedagògica del país. Va ser dissenyat originàriament per atendre una necessitat pedagògica: la de la interpretació. El festival és, doncs, una gran oportunitat perquè joves d'arreu del món puguin oferir el seu talent al públic, i perquè el públic conegui aquells joves músics que, sens dubte, es convertiran en grans artistes en els propers anys.

El Festival AIMS també és una oportunitat per escoltar solistes de les principals orquestres europees i professors d'algunes de les millors escoles de música del món.

Durant el festival hi haurà més de 40 actuacions en diferents espais de les comarques del Solsonès, Bages, Moianès, Segarra, Alt Urgell, Berguedà,... i altres indrets de la Catalunya Central.

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural