Actualitat

El Mirarock 2021 arriba aquest dissabte amb totes les entrades venudes

El Mirarock 2021 se celebrarà aquest dissabte 12 de juny amb totes les entrades esgotades i en una edició especial que ha obligat a l'organització a adaptar el format de l'esdeveniment a causa de la pandèmia de Covid-19.

07/06/2021 / Administradora

Seguint les indicacions del Procicat, els organitzadors del Mirarock, l'Ajuntament de Miravet i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, han redu¨¨it l'aforament a la meitat i han fixat l'obligatorietat que totes les persones que assisteixin al concert ho facin amb un seient assignat. A més, s'han programat únicament dues actuacions enlloc de les tres que s'hi desenvolupaven habitualment. Per tal de limitar al màxim la interacció social i el risc de contagi totes les persones assistents hauran de dur mascareta i s'ha optat per no oferir el servei de barra.

El Mirarock 2021 començarà a les 10 de la nit amb l'actuació del grup Portobello i, a continuació, actuarà Oques Grasses, caps de cartell de l'edició d'enguany del Mirarock. Els osonencs presentaran a Miravet el seu darrer disc "A tope amb la vida". Oques Grasses havia de ser el grup principal de la passada edició del Mirarock però l'aparició de la Covid 19 ho va fer impossible, el grup però va mantenir el compromís amb els organitzadors per actuar en la propera edició del festival.

Castell de Miravet

El Mirarock se celebra al castell de Miravet, un dels exemples més destacats d'arquitectura templera que es conserven a Europa. Construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre, està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d'alçada, i domina estratègicament tota la cubeta de Mora. Està gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i és un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l'Ebre. La seva posició estratègica ha fet que s'hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i ha tingut un paper important en diferents conflictes històrics del país. Construït inicialment pels musulmans, després de la conquesta d'aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l'orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d'aquest orde, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que va comportar l'aparició de l'artilleria. Tot i això, l'aspecte i les estructures que n'han perdurat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s'ha convertit en un dels millors exemples de l'arquitectura militar templera a Catalunya.

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural