Actualitat

El Castell de Miravet acull una nova edició del Festival Eufònic

  • Maria Coma i Leuclus actuaran a l’església i a la galeria del Castell de Miravet el diumenge 14 de juliol
  • El concert és gratuït i l’organitzen conjuntament Eufònic i l’Agencia Catalana del Patrimoni Cultural

Divendres 28 de juny de 2024 /

El castell de Miravet continua la seva col·laboració amb el festival Eufònic i enguany acollirà les propostes musicals de Maria Coma i Leuclus. Serà el diumenge 14 de juliol a les 7 de la tarda a l’església i la galeria de la fortalesa miravetana. El concert l’organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, responsable de la gestió del monument, i Eufònic - Festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l'Ebre.

La cantant i compositora Maria Coma donarà el tret de sortida a la vetllada musical amb la presentació de seu darrer disc “Vocal roots”, un treball que defineix com a catàrtic, instintiu i a la intersecció entre la música d’autor, l’art sonor i la performance. La proposta de Maria Coma omplirà l’església del castell de suggerents exercicis vocals, evolucions escèniques, arts en moviment i performance artístiques.

El pas d’Eufònic per Miravet el completarà Leuclus, un projecte d’experimentació musical i poètica, que crea versos i sonoritats per ser viscudes en performances poètiques i musicals. Leuclus actuarà a la galeria de l’església on experimentarà amb el so i la paraula basant-se en l’arcaïsme i la contemporaneïtat.

La vetllada a la imponent fortalesa de Miravet té l’objectiu d’apropar l’activitat cultural a la ciutadania i oferir una manera complementària de gaudir del patrimoni monumental fent valer la singularitat dels paisatges de les Terres de l’Ebre a través de la creativitat, la tecnologia i la contemporaneïtat.

Aquesta tretzena edició d’Eufònic, Premi Nacional de Cultura 2023, se celebrarà  al llarg de 10 dies –del 4 al 14 de juliol– en 12 poblacions de les quatre comarques ebrenques i en més de 35 espais naturals i patrimonials. Activitats musicals, instal·lacions artístiques, espectacles de poesia i dansa, accions sonores, performances i arts visuals són les principals propostes d’un festival que acollirà 77 artistes nacionals i internacionals que s’ha convertit en una cita ineludible del calendari cultural del país.

L’entrada és gratuïta, però cal una reserva prèvia.

eufonic
Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural