Actualitat

La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

15/07/22 / Administradora

Aquest dissabte 16 de juliol es dona el tret de sortida a la 22a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb el concert commemoratiu del mil·lenari de la consagració de l'església del Monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà) que va tenir lloc el 5 d'octubre de l'any 1022.

Per a celebrar aquesta efemèride, el Festival inaugurarà la 22a edició amb una producció pròpia la qual representa un viatge de mil anys de música catalana i europea, a càrrec de la Coral Càrmina, sota la direcció de Daniel Mestre. La Coral Càrmina, fundada el 1972 pel mestre Jordi Casas i Bayer, celebra enguany 50 anys sent un dels cors de referència en el món coral català. Ha estat dirigida en diferents etapes per Josep Pons, Francesc Guillén, Josep Vila, Alfred Cañamero, Montserrat Ríos, Fernando Marina i Gorka Sierra. Des del 2013, Daniel Mestre n´és el director.

Aquest viatge musical de mil anys culminarà amb l'estrena absoluta de "Tu es Petrus", obra coral encarregada pel Festival. L'autor d'aquesta obra nova és el compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa, que l'ha basada en textos antics que fan referència al monument. L'obra està escrita per a cor i piano i consta de tres seccions: Origen: Tu es Petrus et super hac petran edificavo ecclesiam meam (Tu ets Pere i sobre aquesta pedra edificaré la meva església) / Resistència: Et portae inferi non prevalebund adverus eam (I les portes de l'infern no prevaldran sobre ella) / Glòria: Et tibi dabo claves regni caelorum (I et donaré las claus del regne del cel).

El concert inaugural commemoratiu se suma així a la sèrie d'activitats que ha organitzat l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural per a commemorar tan important esdeveniment, amb l'objectiu de descobrir i recollir l'immens patrimoni que ha generat l'admiració de les persones del passat vers aquest indret, i oferir-lo a les persones del present i del futur, perquè l'esplendor que Sant Pere de Rodes va iniciar ara fa mil anys, perduri mil anys més.

Després del concert inaugural commemoratiu, el Festival de Música de Sant Pere de Rodes continuarà amb la programació habitual de concerts de piano i música de cambra els altres dos dissabtes de juliol, així com els dimecres i els dissabtes d'agost. Un any més, l'església de Sant Pere de Rodes serà l'escenari que veurà actuar intèrprets de la nostra terra i estrangers, que oferiran concerts d'alt nivell artístic i seduiran el públic, fent-los gaudir de la comunió inigualable entre música i patrimoni.

Alguns dels concerts destacats del festival seran: Un "Absolute Beethoven" a càrrec de la pianista Joanna Trzeciak (23/07), el concert "Paganini" a càrrec del violinista Cihat Askin (06/08), un "Absolute Chopin" de mans del pianista Congyu Wang (el 24/08), el famós espectacle "And the Winner is..." per a piano a quatre mans i orquestra amb els pianistes Carles i Sofia (13/08 i 14/08) o la "Gala d'Òpera", que clourà el festival, amb Alisa Katroshi i Antonio Iranzo (27/08).

El Festival està organitzat per Opus Artis i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament del Port de la Selva, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, AIE, KNS Classical i el Restaurant del monestir.

Más Actualidad
Accesibilidad

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural