Actualitat

El Convent de Sant Bartomeu presenta una iniciativa cultural que conjuga patrimoni, música i vi de proximitat

  • Un concert del grup Renaldo & Clara, el dia 19 de juliol a les 20:30 h
  • Abans de començar el concert s’oferirà una visita comentada al convent, a tots els assistents al concert

Dijous 20 de juny de 2024 /

El Convent de Sant Bartomeu acull el concert de Renaldo & Clara, promogut per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament de Bellpuig, una iniciativa cultural que conjuga patrimoni, música i vins. El concert tindrà lloc el divendres 19 de juliol a les 20:30 h i una hora abans s’oferirà una visita comentada al convent a tots els assistents al concert, acompanyada d’una copa de vi del Celler Antoni Giribet.

Renaldo & Clara, el grup d’indie pop català de Lleida, presenta el seu quart àlbum d’estudi, La boca Aigua, el seu disc més brillant i additiu. A més, també repassarà els seus èxits amb una selecció de cançons dels àlbums Fruits del bosc, Els afores i L’amor fa calor. Ara presenten el seu quart àlbum d’estudi, La boca Aigua, el seu disc més brillant i additiu.

El Convent de Sant Bartomeu, construït el 1507, és una mostra notable de la transició del gòtic tardà al Renaixement. El monument el va fer construir Ramon de Cardona-Anglesola per mitjà d’una butlla papal just al lloc on ja hi havia una ermita dedicada a Sant Bartomeu. Els pares franciscans van començar l’obra fent una petita residència al voltant de l’actual claustre petit, però l’obra important va començar quan el virrei no es va acontentar amb l’austera iniciativa dels frares i va fer portar directament des d’Itàlia el projecte d’una construcció molt més gran, més noble i més artística.

El resultat final és un edifici de planta rectangular organitzat al voltant de dos claustres centrals, on destaca per damunt de tot el pati de la cisterna, amb una segona galeria amb eriçats de frondes, coronats amb floró. Les columnes helicoidals continuen el moviment pels arcs, i els capitells, tots diferents, són esculpits amb motius vegetals, animals i figures humanes. Aquest element no té precedents a Catalunya i es tracta d’un monument que està declarat Bé Cultural d’Interés Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web de Monuments de Catalunya i també al mateix monument. El preu de l’entrada és de 12 euros i l’aforament és limitat.

 

r
More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural